top of page

Praktisk informasjon

 

Utøverinformasjon for BryneTRI

Velkommen til BryneTRI, Lørdag 6. juni kl. 11:00

 

Vi i Bryne Triatlonklubb er glade for at du vil være med oss på historiens første triatlon på Bryne. Vi har gjort det vi kan for at gjennomføring og opplevelsen skal være 100% for deg.

 

BryneTRI – sprintdistansen er en del av Vestlandsserien TriTourVest. Vi kjører to konkurransedistanser:

  • Sprint distanse: 750 m svøm, 20 km sykkel, 5 km løp

  • Olympisk distanse: 1500 m svøm, 40 km sykkel, 10 km løp

 

Sykkel og skiftetøy skal plasseres i skiftesonen ved Eivindsholen innen 10:30. Det blir satt opp sykkelstativ i skiftesonen og sykler og utstyr skal plasseres i henhold til startnummer.
 

Svømme, sykkel og løpeløype er vist på linkene lenger nede.  Løypene kan bli endret før start.  Det vil bli avholdt et obligatorisk informasjonsmøte med beskrivelse av løypene i skiftesonen kl. 10:30 før start. Det er viktig at alle er med på møtet da det også vil bli gitt sikkerhetsinformasjon om løypa.
 

Startnr, kan hentes på Spinn Bryne fredag 5 juni kl 16.00-18.00 eller i skiftesonen på arrangementsdagen kl 09.00-10.00
 

Skiftesone:
Sykkelplasseringen skjer i skiftesonen. Skiftesonen er merket med ut- og inngangsskilter, Ekstra utstyr som løpesko, hjelm, briller etc. plasseres innenfor tildelt område slik at det ikke er til hinder for andre utøvere. Skiftesonen er bevoktet under konkurransen, og kun utøverne selv med startnummer kan hente ut syklene etter konkurransen.
 

Svømming

Svømmingen vil foregå med fellesstart ved stranda på nordsiden av vannet kl 11.00. Vannet er grunt. Det svømmes med klokken. Løypen er merket med blå kanner og det svømmes på utsiden av kannene inn mot land.

 

Sprint er 1 runde pluss 150 meter
Olympisk er to runder + 150 meter.

 

Det vil være vakter i båt og kajakk under svømmingen. Dersom deltagere får problemer og trenger hjelp må de gi tegn til følgebåtene så blir de plukket opp. Vi følger NTF sitt reglement for svømming. Det er ikke lov å bruke hjelpemidler som hansker, sokker eller svømmeføtter.
 

NB! Det vil være påbudt med våtdrakt under svømmingen. Vi forventer vanntemperaturer rundt 14 -15 grader.  Hvis vannet er for kaldt eller av andre grunner er uegnet for svømming vil det bli arrangert en duatlon i stedet (løp-sykkel-løp). Det vil da bli løpt en løperunde på 5 km for begge distanser i stedet for svømming.

 

Sykling

Syklingen går fra Eivindstholtjødnå til Nærbø. Rundløype.

 

Sprint en runde.

Olympisk sykler to runder i samme løype.

 

All sykling vil være på asfalt. Hjelm er påbudt. Det er forbudt å «drafte» (ligge på hjul) og det skal være minst 10m (2 sykkellengder) mellom deltakerne. Det vil være dommere i løypa. Skulle drafting bli innrapportert kan det bli gitt gule/røde kort, og tid i straffeboksen ved skiftesonen. Det vil ikke være drikkestasjon under syklingen så deltagere må selv sørge for å ta med seg drikke på sykkelen.

 

Sykling i skiftesonen er ikke tillatt, sykkelen skal trilles inn og ut av skiftesonen. Påstiging og avstiging vil skje i starten av en asfaltert gang og sykkelsti bare 10-20 meter fra skiftesonen. Husk at trafikkreglene gjelder på syklingen! Vær varsom og følg instruksjoner til løypevaktene om å sette ned farten i farlige punkt. Løypen skal være godt merket men det er hver deltaker sitt ansvar å sette seg inn i løypen før løpet.

 

Løp

Løping vil på olympisk være først på en rundløype på grus for derette å løpe på asfalt ned mot og i Bryne sentrum. Storgata skal løpes av alle tre ganger. Det tas to hele runder rundt elva ved Bryne (Kongo). De 50 raskeste på olympisk avslutter på toppen av Forum Jæren – Norges høyeste bygg utenfor Oslo, resterende går i mål på torget.

 

Sprintløypen er på asfalt ned mot og i Bryne sentrum. Mål er på Bryne Torg.

 

Drikkestasjon:

Det vil være drikkestasjon i tilknytning til skiftesonen som også er passering 5 km for olympisk. Det vil være drikke og enkel servering av boller/bananer på Bryne Torg ved målgang.  

 

Premier

Alle får t-skjorte i deltakerpremie. I tillegg blir det også premiering for de 3 best i disse klassene:

  • Sprint: 3 beste i klassene 14-19 år K/M og Kvinner/Menn

  • Olympisk: De 50 beste får løpe trappen opp til toppen av høghuset. Premiering til tre beste Kvinner/menn

 

Parkering og dusjmuligheter

Skiftesonen ligger midt i et byggefelt uten parkeringsplass. Vi oppfordrer til parkering på Håland industriområde, (se kartlink) samt ved Trollongane barnehage og  Timehallen.

 

Målgang er ved Bryne Torg – ca 1 km fra Tjødnå.  Det er mulig å dusje i Timehallen etter målgang. Garderobe kan kun benyttes etter konkurransen. Åpent 12.30-15.00

 

Dersom du har noen som kan kjøre deg så kan du gå til skiftesonen fra Eivindsholsfeltet, fra Rosselandsfeltet, fra Tjødnavegen og Herikstadvegen. Det er ikke lov å kjøre inn grusvei ved Tjødnå

 

Kart over parkering:

https://www.google.com/maps/d/edit?mid=zJpFJsQXkLAE.kDzXAPJwjz3k&usp=sharing

 

Toalett
Toaletter i skiftesonen. Pass på at du ikke bruker naboene sin hage. Vil du ta en tur i naturen i stedet for mobile toalett- bruk sørsiden av Tjødna. Der er et friområde uten private boliger.

 

Overnatting
Bryne triatlonklubb har avtale med Bryne Kro og hotell – se mer info på www.brynetri.no

 

Sikkerhet

Utøveren har selv ansvar for seg selv og sitt utstyr. Vakter på stedet passer på utstyr og deg som utøver, samt at vi har kajakker og båter med kyndig personell. Vi har Røde Kors og ambulanse tilstede for din trygghet. Sikkerhet er vår viktigste prioritet, men vi er avhengig av din hjelp. Følg trafikkreglene og husk at høyreregelen gjelder på sykkeltraseen. Sykkelvett gjelder slik at det unngås farlige situasjoner underveis.

 

Hvis du ser en utøver som trenger hjelp så er det påkrevd at du stopper og hjelper til. Dersom små uhell skal oppstå eller du må bryte vennligst kontakt oss 47 50 95 65 eller ta kontakt med nærmeste vakt. Ved alvorlig skade: Ring 113.  

Ikke fullført

Deltakere som må avbryte og dermed ikke fullfører konkurransen må umiddelbart melde ifra til nærmeste funksjonær og levere tidtakerbrikken inn i skiftesonen eller i målområdet.

 

Funksjonærer
Frivillige funksjonærer bidrar under arrangementet. Disse er ikledd en godt synlig refleksvest. Henvisninger fra funksjonærer skal følges, og husk at funksjonærene bidrar til at nettopp du kan delta og være trygg.

 

Målgang

Tiden registreres ved passering av målstreken på torget eller på toppen av høghuset. Utleverte tidtakerbrikke skal leveres arrangøren umiddelbart etter målgang. Ikke innlevert tidtakerbrikke belastes med et gebyr på 200 kroner.

 

Forsøpling

All forsøpling er forbudt og gir umiddelbar diskvalifikasjon. Gels, sjokoladepapir, flasker etc skal kastet i søppelet etterpå.

 

Protester

Eventuelle protester mot andre deltakere, ilagt straff eller resultatene må leveres stevneleder skriftlig senest 30 minutter etter målgang. Det betales en avgift på 100 kroner som ikke refunderes dersom protesten avvises. Stevnets jury vil behandle protesten på vanlig måte og meddele resultatet til klageren på stedet. Juryens beslutning er endelig!

 

Resultater

Resultatservicen leveres av EQTiming. Resultater med splittider blir lagt ut på arrangørens hjemmeside. Eventuelle feil meldes til sekretariatet senest 30 minutter etter at resultatlistene er slått opp.

 

Gjenglemte saker

Oppbevares av arrangøren inntil to uker etter arrangementet. Kontakt i tilfelle arrangøren på mail så svarer vi så raskt vi kan.

.

Spørsmål angående arrangementet, ta kontakt med:

Bryne triatlonklubb  v/Geir Strømland   tf. 47 50 95 65  mail: geiras@jkn.no

 

Lykke til!

 

Link svømmeløype, 750 m:

http://ridewithgps.com/routes/7695356

 

Link sykkelløype, 20 km:

http://ridewithgps.com/routes/7695295

 

Link løp sprint, 5 km:

http://ridewithgps.com/routes/7694565

 

Link løp, olympisk distanse 10 km:

https://www.google.com/maps/d/edit?authuser=0&authuser=0&hl=no&hl=no&mid=zJpFJsQXkLAE.kazXR0cxW2dc

 

 

Generell info

Lørdag 6 juni kl. 11:00 arrangerer Bryne Triatlonklubb triatlonkonkurransen BryneTRI på Bryne. BryneTRI er en del av vestlandsserien TriTourVest.

 

Det kan velges mellom to konkurransedistanser:

Sprint distanse: 750 m svøm, 20 km sykkel, 5 km løp

Olypmpisk distanse: 1500 m svøm, 40 km sykkel, 10 km løp

 

Starten går kl. 11.00 med svømming i Eivindsholdtjødna på Bryne.

 

Skiftesonen blir på østsiden av Tjødna, friarealet mot boligfeltet Eivindsholen.

 

Sykkelløypen går i en rundløype til Nærbø, 1 runde for sprint- og 2 runder for olympisk distanse.

 

Løpingen vil skje inn mot- og i Bryne sentrum. Målgang for de 50 sprekeste på olympisk distanse blir på taket til Forum Jæren (Høghuset på Bryne). For resten av deltakerne på olympisk- og alle på Sprint distanse blir målgang på torget på Bryne.

 

Klasseinndeling:

 

Sprint:

Ungdom 14-16 år J/G

Junior 17-19 år K/M

Senior 20-39 år K/M

Master 1, 40-49 år K/M

Master 2, 50-59 år K/M

Master 3, 60 – og eldre K/M

 

Olympisk:

Junior 17-19 år K/M

Senior 20-39 år K/M

Master 1, 40-49 år K/M

Master 2, 50-59 år K/M

Master 3, 60 – og eldre K/M

 

Priser:

Ungdom: 14-16 år kr. 300,- (sprint distanse)

Voksne: Early bird Kr. 550,- før 31 mars (begrenset antall). Kr. 650,- i perioden 1/4-28/5.

Siste påmeldingsdag er 28 mai.

 

Parkering:

Vi oppfordrer til parkering på Håland industriområde og ved Timehallen. 

 

Overnatting

Se hotellavtale her

 

Det vil bli lagt ut mer praktisk info her etter hvert 

 

Spørsmål angående arrangementet, ta kontakt med:

Bryne triatlonklubb

v/Geir Strømland

tf. 47 50 95 65

mail: geiras@jkn.no

bottom of page